Жителю Рівненщини, в якого вилучили 14 кг бурштину, повідомили про підозру

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, в межах кримінального провадження за фактом незаконного придбання, зберігання та переробки бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами (ч.1 ст. 240-1 КК України) повідомлено про підозру 40-річному жителю Сарненського району.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік упродовж кількох років скуповував бурштин, який потім переробляв на спеціальному обладнанні за місцем свого проживання. Протиправну діяльність підозрюваного зупинили правоохоронці в липні цього року. Тоді, під час обшуків, у чоловіка вилучили майже 14 кг бурштину. Згідно з висновками гемологічної експертизи ринкова вартість каміння становить понад 70 тисяч гривень.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу працівників УСБУ Рівненщини та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

До слова, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією пресслужби Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також