Жителю Сарн, який хотів дати хабар слідчому, загрожує до 8 років в`язниці

На Рівненщині сарненчанину загрожує до 8 років в'язниці із конфіскацією майна за спробу підкупу слідчого.

Про це повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

Прокурорами Сарненської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 42-річного чоловіка, якому інкримінують надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що сарненчанин, який є фігурантом кримінального провадження за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків та облаштуванням місць для їх вживання, намагався дати хабаря слідчому Сарненського райвідділу поліції, аби уникнути кримінальної відповідальності.

У серпні цього року чоловік приніс та передав правоохоронцю безпосередньо у його службовому кабінеті 1500 доларів США у якості неправомірної вигоди за закриття провадження. Там же чоловіка і затримали.

Досудове розслідування проводило СВ Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу Рівненського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також