"Зі шнурівки зробила петлю і закинула на шию потерпілому": у Рівному розглядали апеляцію жінки, яку підозрюють в умисному вбивстві чоловіка

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

27 листопада 2019 року ухвалою Рівненського міського суду продовжено 37-річній уродженці Волинської області Тетяні Ш., яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство), строк тримання під вартою на 60 діб.

Не погодившись із рішенням місцевого суду, до Рівненського апеляційного суду надійшла апеляційна скарга захисника обвинуваченої. Він переконував суд у тому, що ризики, які існували у кримінальному провадженні минули, а тому необхідність продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відсутня. Просив ухвалу суду першої інстанції скасувати та ухвалити нову, якою обрати обвинуваченій запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з покладенням контролю за його виконанням на прокурора.

Досудовим слідством встановлено, що трагічна подія сталася на початку листопада 2014 року в одній із квартир у м. Рівне. Жінка знаходячись на кухні зі своїм чоловіком  умисно нанесла йому 2 удари ножем в область шиї. Після цього, Тетяна Ш. витягнула шнурівку із взуття та зробивши петлю накинула її на шию потерпілому Руслану. Від стискання органів шиї чоловік помер.

Рівненський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши доводи сторін, погоджується з висновком місцевого суду про те, що Тетяна Ш. обвинувачується у вчиненні особливо тяжкого злочину, за вчинення якого передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років, та наявність ризиків, які виключають можливість зміни запобіжного заходу щодо обвинуваченої на більш м’який, - та залишив без змін ухвалу Рівненського міського суду від 27 листопада 2019 року про продовження строку тримання під вартою щодо Тетяни Ш., а апеляційну скаргу захисника — без задоволення.   

Пресслужба Рівненського апеляційного суду

Читайте також