Зі станцією для електрокарів: біля рівненського зоопарку облаштують автостоянку

Поблизу Рівненського зоопарку облаштують сучасну автостоянку орієнтовно на 150 паркувальних місць з можливістю приймати туристичні автобуси. Поряд, попередньо планують розташувати заправну станцію для електроавтомобілів. 

Таким чином нова стоянка відповідатиме усім, навіть найсучаснішим європейським стандартам. Її планують облаштувати уже цього року. 

Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян зазначає, проблема з відсутністю місць для авто поруч з рівненським зоопарком назріла давно. Особливо критичною ситуація є у вихідні дні, коли з Рівного і сусідніх областей провести час у рівненському звіринці з'їжджається кілька тисяч людей, автотранспорт вишиковується на сотні метрів обабіч автотраси, в тому числі великі туристичні автобуси. Все це створює небезпеку для відвідувачів, адже йти до зоопарку людям доводиться просто по проїзній частині дороги.

“Проблема з розміщенням автомобілів рівнян та туристів з інших міст України відома всім хто, хоча б раз приїздив сюди з родиною і особливо гостро стоїть у вихідні дні. Знаю, це на своєму власному досвіді, коли авто доводиться залишати за кількасот метрів від входу до зоопарку. Це проблема, і в першу чергу,  проблема для організованих груп дітей з наших навчальних закладів та закладів з інших міст. Дітям доводиться йти просто по дорозі, що спричиняє небезпеку для них і незручності. А ще відсутність автостоянки негативно позначається на кількості відвідувачів нашого комунального закладу, що досить суттєво зменшує його бюджет і відповідно, стримує в реалізації різних нових цікавих проєктів. Тому було прийнято рішення облаштувати тут зручну, з великою кількістю паркомісць автостоянку. Окрім цього, будуть облаштовані зручні заїзди та виїзди. Тут зможуть розминутись та припаркуватись п'ять великогабаритних автобусів - це буде суттєва зміна. Ми розглядаємо можливість розташувати поряд заправну станцію для електроавтомобілів. Наразі проєкт автостоянки вже розробляється. Плануємо звести парковку до кінця поточного року”, - зазначив Віктор Шакирзян.

Директор зоопарку Олег Павлюк розповідає, весь колектив зоопарку і всі відвідувачі будуть щиро вдячні за цю ініціативу. Адже у вихідні середня кількість відвідувачів складає більше 6000 тисяч людей. І переважна більшість з них стикається з проблемою паркування автотранспорту.

“Телефонують відвідувачі і кажуть, що кілька разів були у нас з екскурсіями в зоопарку, зоопарк класний, але більше сюди вони не поїдуть. Пояснюють, що немає, де залишити автобус, все заповнене машинами, і з дітьми йшли два кілометри. І вздовж проїжджої частини ця група з 40 дітей йшла, ми боялись, щоб вони не потрапили під авто, тож вели струмочком туди й назад”, - розповів Олег Павлюк.

Читайте також