Знахідка для чоловіків: ягоди можуть покращити сексуальне здоров`я

Фото - ілюстративне

Антиоксиданти в складі полуниці, ожини та чорниці борються проти вільних радикалів, за рахунок чого покращують якість сперми, яка починає вироблятися швидше. Дослідники встановили, що ягоди стимулюють ерекцію і збільшують сексуальну активність через високий вміст флавоноїдів, які сприятливо впливають на чоловічу потенцію.

Багато хто давно вважав шоколад та устриці афродизіаками, але нове дослідження показує, що існує така їжа, яка насправді може покращити статеве здоров’я чоловіків - ягоди.

Дослідники виявили, що продукти, багаті флавоноїдами - поживними речовинами, які надають фруктам та овочам колір, а також містяться в цитрусових та червоному вині - пов’язані з меншим ризиком еректильної дисфункції.

У дослідженні взяли участь понад 25 000 чоловіків середнього та старшого віку, які регулярно обстежували здоров’я протягом останніх 30 років. Упродовж трьох років дослідники просили чоловіків оцінити їх здатність отримувати та підтримувати ерекцію. Потім вони порівняли свої відповіді з кількістю їжі з флавоноїдами, яку чоловіки споживали за цей період.

Дослідження показало, що більше споживання фруктів знижує ризик еректильної дисфункції у чоловіків на 14 відсотків. Чоловіки, які їли багату флавоноїдами їжу та займалися спортом, знизили ризик на 21 відсоток. Дослідники також виявили, що антоціани, флаванони та флавони, які є трьома типами флавоноїдів, мають найбільш значний вплив на запобігання еректильній дисфункції - хворобі, яка вражає 52 відсотки чоловіків загалом та 40 відсотків чоловіків у віці 40 років. Ожина, чорниця, вишня та інші ягоди містять антоціанін, антиоксидант, який міститься у синіх, фіолетових та червоних фруктах та овочах. Дослідження також показали, що антоціанін пов’язаний із покращенням здоров’я судин як у людей, так і у тварин, що може пояснити, чому він може бути корисним у боротьбі з еректильною дисфункцією.

Дослідники стверджують, що потрібно лише кілька порцій їжі на тиждень, багатої флавоноїдами, щоб отримати користь для здоров’я. Однак важливо зазначити, що дослідження виявило лише зв’язок між цими продуктами харчування та статевим здоров’ям чоловіків, а не прямий причинно-наслідковий зв’язок. Загалом, чоловіки, які їдять ягоди, загалом їдять здоровішу їжу, тому, мабуть, тому у них був менший ризик еректильної дисфункції.

Еректильна дисфункція є дуже поширеною і продовжує зростати, оскільки чоловіки живуть довше та, як правило, нездорові - частково завдяки епідемії ожиріння. Хоча цей стан є загальним, він може свідчити про інші, більш серйозні проблеми зі здоров’ям. Наприклад, якщо ви молоді і маєте еректильну дисфункцію, поговоріть зі своїм лікарем якомога швидше. У молодих здорових чоловіків еректильна дисфункція може бути ранньою попереджувальною ознакою серцевих захворювань.

Якщо вас турбує цей стан, можна щось зробити, щоб зменшити ризик. Підтримка форми та здоров’я є ключовим фактором, тому щотижня виконуйте кілька годин помірних фізичних вправ. І дотримуйтесь збалансованого харчування, включаючи ягоди.

Джерело: Orlando Health

Читайте також