ЗНО-2018 на Рівненщині: особливості цьогорічної кампанії

19 березня завершилася реєстрація на Зовнішнє незалежне оцінювання якості освіти. У Рівненській області цьогоріч здаватимуть його близько 12 730 учасників. Це  більше майже на 3 тисячі, аніж торік.

Однак, більше сотні школярів відмовлено в реєстрації через помилки в документах. Найпоширеніші з них – невідповідність фотокарток, зміна прізвища (не додали документи, які засвідчують зміну), подання документів без підпису тощо. Хоча, внести зміни та виправити помилки в реєстраційних даних учасників ЗНО можна  до 2 квітня 2018 року.

Найбільше школярі  реєструються у Рівному та райцентрах області.  Щодо іноземних мов, то поки що жоден школяр не захотів складати ЗНО з іспанської мови однак є бажаючі на тест із німецької та англійської мов.

Особливості цьогорічної кампанії:

-  Результати ЗНО з української мови та літератури (українська мова) для студентів (слухачів) закладів професійно-технічної та вищої освіти, які здобудуть повну загальну середню освіту 2018 року зараховуватимуться як результати ДПА з української мови.

- Кожен учасник для ЗНО може вибрати не більше ніж 4 предмети із запропонованих: українська мова і література, історія України, математика, біологія, хімія, фізика, географія, англійська мова, німецька мова, французька мова, іспанська мова.

- Експертами буде визначено поріг «склав/не склав» після проведення оцінювання з кожного предмета.

- Для участі у конкурсі до ВНЗ України у 2018 році, абітурієнти мають право подавати Сертифікати ЗНО 2016, 2017 та 2018 років, за винятком іноземних мов - лише 2018 рік.

- Абітурієнти можуть подати у ВНЗ України до семи заяв, не більше ніж з чотирьох спеціальностей на місця державного та регіонального замовлення. 

- Абітурієнти визначатимуть пріоритетність обраних спеціальностей у закладах вищої освіти при поданні заяв на участь у конкурсі.

 

Читайте також