Зоря буде довше на ізоляції, аніж Тинне

Фото - Фейсбук

Із початку карантину три населених пункти Рівненської області були закриті на карантин. Першим було село Тинне у Сарненському районі. Там контрольно-пропускні пункти встановили 27 березня. Загалом там захворіли 16 осіб, 11 одужали та 5 – померли. Відкрили село лише 24 квітня.

Минулого тижня прийняли рішення ізолювати село Зоря Рівненського району, а на вихідних – ще й село Познань, що на Рокитнівщині. У першому нині вже 61 хворий із COVID-19, а в Познані – 6. Як пояснив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, питання про зняття контрольно-пропускних пунктів у селі Зоря ставити зарано.

«Сьогодні на території Зорянської селищної ради зафіксовано 61 хворий на коронавірус. Із них 8 знаходяться у міській центральній лікарні, двоє людей одужали. На дослідженні сьогодні 12 зразків контактних осіб.  Якщо взяти Тинне, то 27 березня ми встановили блок-пости. Там захворіли всього 16 осіб, 11 одужали і 5 померли. Після того, як майже 14 днів не було інших хворих і з села Тинного, було прийнято рішення і районної комісії по ТЕБ і НС, і область це питання підтримала (відкрити село, - авт.). Що стосується Зорі, сьогодні кількість хворих збільшується, їх вже 61, 2 одужали. Тому питання про зняття постів поки не актуальне».

 

Читайте також