ЗСУ можуть звільнити Крим вже цього року - міністр оборони Британії

Міністр оборони Британії Бен Уоллес допускає, що українські військові можуть звільнити Крим вже цього року. 

Про це він заявив у інтерв'ю для The Washington Post.

У матеріалі із посиланням на інформацію зі "злитих" у мережу документів США вказано – представники американської розвідки допускали, що в межах майбутнього контрнаступу Україна досягне скромних успіхів у звільненні територій.

"Хоча американські офіційні особи стверджують, що від того часу ситуація покращилася, вони також припускають, що навіть відвоювання невеликих територій може вплинути на військові плани росії", – йдеться у статті.

Водночас очільник британського Міноборони має оптимістичніші погляди на сьогоднішні дії українських військ на полі бою. Воллес вважає реальною можливість того, що Сили оборони України успішно деокупують Крим вже 2023 року, адже в російських військ закінчується необхідне військове обладнання.

"Ми бачили на полі бою, що якщо вдарити по російських військах не в тому місці, вони фактично розваляться. Ви можете посилати молодих людей на смерть десятками тисяч, що вони й роблять (росіяни – ред.), але ви не можете начаклувати танки й системи озброєнь, які їм потрібні", – розповів він.

 

Читайте також