Зупинки не відміняються: поїзд "Львів-Бахмут" і надалі зупинятиметься у Вараському районі

Вараська міська рада отримала відповідь від АТ "Укрзалізниця" щодо курсування поїду №142/141 Львів-Бахмут.

Нагадаємо, депутати Вараської міської ради під час засідання 16 сесії підтримали та направили звернення до компанії щодо курсування пасажирського поїзда №142/141 Львів-Бахмут.

У відповіді на звернення заступники голови директора філії "Пасажирська компанія" АТ "Укрзалізниця" Ігор Плескач та Володимир Любка запевнили, що у графіку руху поїзду "Львів-Бахмут" змін не передбачено і він буде курсувати із зупинкою на станціях "Вараш" та "Рафалівка".

"Враховуючи соціальну значимість, у тому числі для мешканців Вараської міської територіальної громади, у графіку руху пасажирських поїздів 2021/2022 рр. передбачено щоденне курсування пасажирського поїзда №142/141 Львів-Бахмут зі збереженням маршруту курсування графіка руху пасажирських поїздів 2020/2021 із зупинкою по станціях Вараш та Рафалівка", – зазначено у листі.

Водночас, у відповіді керівники філії відмічають, що при розробці графіка руху пасажирських поїздів у компанії виходять із інтересів пасажирів, враховуючи аналіз наявного пасажиропотоку та економічної доцільності курсування поїздів, а також зауважують на збитковості пасажирських перевезень.

Відмітимо, що наприкінці минулого року на станції "Вараш" залізничниками та КП "Благоустрій" розпочато роботи із продовження пасажирської платформи.

Читайте також