"Звільнення усіх територій": Кулеба розповів про нові цілі у війні проти рф

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що перемогою України у війні проти рф буде звільнення всіх окупованих територій. 

Про це він сказав в інтерв'ю "Financial Times". 

За його словами, у перші місяці війни перемогою для України було б відведення військ до позицій 24 лютого та оплата завданих збитків. 

«Тепер, якщо ми будемо досить сильні на воєнному фронті і виграємо битву за Донбас, що матиме вирішальне значення для подальшої динаміки війни, звичайно, перемогою для нас у цій війні буде звільнення решти наших територій», - наголосив глава українського МЗС. 

Також Кулеба сказав, що лише поразка рф дозволить Україні відкрити свої чорноморські порти та відродити експортну економіку. 

«Якщо Київ отримає ще більшу військову підтримку, ми зможемо відкинути їх назад із Херсонської області, розгромити Чорноморський флот та розблокувати коридор», - сказав він. 

Проте він також визнав, що кровопролиття може бути занадто великим, і тоді, можливо, Україні доведеться вести перемовини про врегулювання, і Україна хотіла б підійти до цього моменту «з найсильнішими картами».

За матеріалами НВ

Читайте також