5-річному Віталію з Рівненщини провели першу операцію з підживлення шкіри

Нещодавно в опіковий центр Рівненської обласної клінічної лікарні потрапив 5-річний Віталик з села Пирятин Дубенського району. З необережності мама вилила на сина каструлю з окропом, повідомляє Благодійний фонд "Скарбниця надії". Дитина отримала 35% опіків. Найбільші опіки були на спині, також є рани на руці, нозі, животі. У п'ятницю хлопчику провели першу операції з підживлення свинячої шкіри.

"Станом на понеділок, 2 липня, стан Віталика задовільний, він вже трошки спілкується з мамою, грається та їсть. Лежить переважно на животі, бо на спині суцільна рана. Аналізи покращились. Лікар задоволений і загальним станом дитини, і результатами першої операції. Свиняча шкіра акуратно лягла на рани. Найближчі три тижні хлопчикові будуть робити регулярні перев`язки. Під свинячою шкірою по краям численних ран повинна загоюватись і затягуватись своя шкіра. Через три тижні нерідну шкіру знімуть і на ті ділянки, які за цей час не затягнуться будуть пересаджувати свою шкіру, яку знімуть з неуражених ділянок тіла Віталика." - йдеться на сторінці благодійного фонду.

Упродовж вихідних на лікування хлопчика небайдужі перерахували близько 25 тисяч гривень, тому гострої необхідності в коштах наразі немає.

Читайте також