Біля села в Рівненському районі встановили паркан та не пускали людей до ставка

На Рівненщині екоінспектори завершили перевірки у низці сільських рад. Зокрема, у Бабинській, Шпанівській, Деражнецькій, Корнинській, Великоомелянській (Рівненський район), Острожецькій, Старосільській сільських радах та також у Млинівській селищній раді.

За результатами перевірок складено акти та видано вимоги щодо приведення у відповідність із законодавством органам місцевого самоврядування.

Основними недоліками, які виявлено в ході перевірок, є наступні:

  • не здійснюється контроль за додержанням природоохоронного законодавства, використанням і охороною природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення, відтворення лісів;
  • не здійснюється контроль за діяльністю суб’єктів господарювання у сфері управління побутовими відходами;
  • не розроблений проект землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду, а також відомості про них до Державного земельного кадастру не внесені;
  • не здійснюється контроль за додержанням юридичними та фізичними особами вимог у сфері управління побутовими відходами;
  • не здійснюється контроль за забезпеченням безперешкодного і безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування відповідно до закону.

Так, під час перевірки території Деражненської сільської ради, поблизу села Постійне Рівненського району, інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було виявлено перешкоджання доступу громадян до берегу водного об’єкту (ставка) шляхом встановлення паркану з дошок, колючого дроту та воріт, що є порушенням ст. 61 Земельного кодексу України, ст. 88 Водного кодексу України.

З огляду на те, на адресу сільської ради надіслані вимоги щодо необхідності забезпечення належного виконання делегованих повноважень, що визначені ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Читайте також