Чи налякав коронавірус рівненських туристів?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Ажіотаж навколо коронавірусу у Європі не спадає, що не могло не вплинути на бажання людей подорожувати. Ми поспілкувалися із перевізниками та туристичними агентствами Рівного, щоб дізнатись, чи є поменшало охочих поїхати за кордон.

Власниця рівненського туристичного агентства «Галина-тур» пані Галина розповіла нашим журналістам, що кількість охочих подорожувати значно менша, ніж у аналогічний період минулого року.

«Кількість клієнтів відчутно зменшилась. Я сама рекомендую своїм постійним клієнтам , поки ситуація не стабілізується, не їхати за кордон. Тури по Україні в нормі, людей менше не стало. Звісно, у нас є дуже гарний тур з Чернівцями, то ми його відмінили по очевидній причині», - ділиться пані Галина.

За її словами, для цього періоду кількість клієнтів має збільшуватись, адже європейські міста особливо красиві весною.  Відносно тих людей, які зробили раннє бронювання в Єгипет, Туреччину чи в інші туристичні місця, ніхто не відмовився. Всі летять і нові трішки бронюються.

Як зазначає власниця агентства, в основному люди стараються бронювати тури без дітей. Це теж пов’язано з коронавірусом.

«Два тижні підряд ціни дуже впали за всіма напрямками. Лише останні кілька днів цінові показники стабілізуються. Не впевнена, що це пов’язано напряму з поширенням хвороби, адже більшість турів заброньовані заздалегідь», - розповідає Галина Олександрівна.

Ми також поспілкувалися із перевізниками, які спеціалізуються на транспортуванні людей у європейські країни. На цю сферу коронавірус вплинув менше, адже зазвичай послугами трансферу в Європу користуються заробітчани.

Як зазначив один із перевізників: «вірус вірусом, а на роботу люди їдуть».

Нагадаємо, з 24 лютого у всіх людей, які прилітають з країн, де зареєстровані випадки захворювання на новий коронавірус, перевіряють температуру тіла. Це стосується як аеропортів, так і пунктів пропуску.

Читайте також