Чи посилять карантин у Рівненській області після збільшення кількості інфікованих COVID-19?

Сьогодні, 15 червня, під час щодененого брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін розповів про ситуацію у області стосовно поширення коронавірусу. Також чиновник поінформував про плани влади стосовно посилення карантину.

За словами заступника, на минулих вихідних динаміка поширення коронавірусної інфекції погіршилась. Зареєстровано 151 ллюдину з позитивним ПЛР-тестом.

"Обласна комісія ТЕБ і НС веде постійний моніторинг захворюваності в області. Якщо в суботу такий показник захворюваності був 23 відсотки (кількість хворих за неділю на сто тисяч населення), то в неділю він збільшився до 27,51 %. Станом на сьогодні показник перевищив 30%. У нас є підстави не послаблювати карантин на території області", - повідомив пан Подолін.

За його словами, наразі дуже тривожна ситуація у Березнівському районі – 62% інцидентність, у Рівненському районі – 61,23%, Гощанському районі – 56%, в місті Вараш і місті Рівне.

"Доганяє по захворюваності Костопільський район. Що стосується міста Вараш, у нас вчора було позачергове засідання комісії ТЕБ і НС. На території Вараша є Біле озеро. Там, за інформацією місцевих органів влади, мінімум 500 людей відпочивали. Карантинні заходи не були збережені. Сьогодні ми спілкувались з керівництвом атомної станції. Є ряд зауважень до місцевих органів влади стосовно контролю", - додає заступник.

На комісії ТЕБ і НС також звернули увагу мерії Вараша на те, щоб забезпечити жорсткий режим карантину та інспектування.

"З приводу сьогоднішнього запитання звертаюсь до працівників поліції і мобільних бригад – ви повинні контролювати і штрафувати людей за послаблення дотримання карантинного режиму. Відповідні заходи з області проведені. Стосовно подальших дій стосовно порушників ми будемо інформувати надалі", - коментує Сергій Подолін.

Читайте також