Чому важливі дитячі автокрісла: в мережі опублікували вражаюче відео

Фото - ілюстративне

В Україні нещодавно вступили в дію зміни до законодавства, якими зобов'язали водіїв автомобілів перевозити дітей віком до 12 років або зростом до 145 см виключно у дитячих автокріслах. Тепер за порушення цієї норми передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 525 грн за перший раз і 810 грн за повторне таке правопорушення.

Це нововведення викликало хвилю дискусії серед громадян. Одні висловлювалися проти цього, мовляв, не кожен може дозволити собі сьогодні придбати таке автокрісло. Інші ж навпаки вітають такі зміни, адже вважають, що безпека дітей - передусім, а тому краще витратитися на купівлю автокрісла, аніж мати жахливі наслідки в разі ДТП.

І поки дискусія не вщухає, днями у соцмережах прибічники використання автокрісел опублікували вражаюче відео, в якому показано, чому життєво необіхідно для дітей їхати в автомобілі саме в автокріслі. На відео показана імітація ДТП і що трапляється з дитиною, коли вона їде на звичайному сидінні в салоні авто і коли - сидячи пристебнутою в автокріслі.

Читайте також