Дітки з Рівного відкрили концерт гурту «Антитіла» у Львові та виступили разом з ними на одній сцені (ФОТО+ВІДЕО)

Фото - Ігоря Гончарова

Наприкінці травня у Львові на стадіоні «Арена Львів» відбувся концерт гурту «Антитіла», який розпочав перший в історії гурту стадіонний тур на підтримку нового альбому «Hello». До цього туру музиканти готувалися півтора року - ексклюзивна сцена та світло, режисерські фантазії і пісні, які вже полюбились мільйонам прихильників по всій країні та за її межами.

Що цікаво, на початку концерту разом з «Антитілами» на сцену стадіону вийшли юні артисти з Рівного - вихованці компанії «ARTmodels». Майже пів сотні юних талантів спільно із музикантами виконали жестовою мовою пісню «Лови момент». Це було неймовірно чуттєво та зворушливо.

Така ідея – презентувати цей номер від рівнян під час концерту гурту – виникла у засновниці цієї компанії Оксани Ігас, яка, окрім усього, є палкою прихильницею гурту:

«Гурт «Антитіла» я дуже давно слухаю і люблю. Це - один із моїх улюблених гуртів уже багато-багато років. Коли я почула пісню «Лови момент», то відразу для себе знайшла відповіді на багато питань. Просто  в одну мить, завдяки одній пісні, абсолютно усе стало на свої місця».

Оксана Ігас ліворуч

Оксана розповідає, що в той же день у неї зародилася ідея зробити номер за мотивами творчості гурту «Антитіла», взявши за основу пісню «Лови момент», але використавши в ньому і інші їхні пісні:

«Якось одного вечора вдома увімкнула улюблені пісні колективу, взяла блокнот, олівець і уважно слухала. Не шукала слова в інтернеті  чи копіювала тексти, а від руки, з позначками і акцентами, записувала ті фрагменти, які найбільше мене зачіпали. Насправді я виписала набагато більше пісень, ніж ті 5, які, врешті, увійшли у наш номер. Разом із звукорежисером Олегом Вірагом ми об’єднали окремі частинки у цілісну композицію. Саме так і народився початковий номер, який ми презентували на об’єднаному фіналі Родинного фестивалю краси і талантів «Перлинка Рівного 2018» та Конкурсу краси «Перлина Рівного 2018» у вересні того року».

Оксана Ігас зізналася, що хотіла в цей номер вкласти незвичні прийоми, тому залучила тренера жестової мови Юлію Сливку із Чернівців, з якою вона познайомилася торік на Всеукраїнському конкурсі успіху, краси і таланту «Успішна пані України 2018». Постановка відбулася на базі Театру моди «ARTmodels», який сьогодні очолює талановита випускниця «ARTmodels» Катерина Бондар.

Катерина Бондар

Коли стало відомо про початок стадіонного туру на підтримку нового альбому «Hello» і те, що першим в турі буде концерт у Львові, Оксана вирішила написати директорові гурту «Антитіла» та запропонувати їх спільний номер:

«У момент, коли наважилася написати директорові гурту Сергію Вусику і озвучити свою ідею з цього приводу, навіть я до кінця не усвідомлювала масштабів даної події. Згодом вирішили залучити до виступу не тільки учасників нашого Театру моди, але й усіх наших вихованців, у кого було таке бажання».

До слова, режисер концертного туру «Hello» Анна Обоянська внесла певні зміни у номер і попросила підлаштувати його лише під одну пісню - «Лови момент». Як згадує тренерка із жестової мови Юлія Сливка, підготовка тривала 9 місяців:

«25 серпня 2018 року ми почали підготовку до цього виступу. Щоденна праця дітей школи «ARTmodels» та Театру моди під керівництвом Катерини Бондар, її професіоналізм, дали гарний результат! Ніби знак долі - рівно через 9 місяців, як народження немовляти, мрія виконати пісню «Лови момент» жестовою мовою на одній сцені разом з виконавцями гурту «Антитіла» здійснилася 25 травня».

Репетиція

З Рівного до Львова на концерт виїхала ціла автоколона - автобус, мікроавтобус і близько 20 легковиків. Це були 46 учасників номеру, їхні батьки та організатори.

Маленькі рівняни дуже довго чекали цього виступу та старанно до нього готувалися. Було багато репетицій, майстер-класів, занять, недоспаних ночей, але в підсумку – отримали фантастичний результат, шквал емоцій і безцінний досвід, адже не кожному у житті випадає шанс працювати та виступати разом на одній сцені з зірками українського шоу-бізнесу.

«Рік тому я могла тільки мріяти про це, але ось це стало вже реальністю. Стільки багато емоцій... Перед самим початком номеру я дуже сильно хвилювалася, і не тільки я. Та  коли я вийшла на сцену - весь страх зник, і я почала просто кайфувати. Це було мегакруто!», - ділиться емоціями учасниця Театру моди «ARTmodels» Аня Антонюк.

Над костюмами учасників працювала відома рівненська дизайнерка Зіна Троянчук, а контактувала з нею та вирішувала усі організаційні питання щодо сценічних образів мама вихованців «ARTmodels» Тетяна Демченко.

«Я дуже вдячна директору та музикантам гурту «Антитіла», адже вони не побоялися зробити такий експеримент. Дякую за те, що відгукнулися, підтримали мою ідею і дали можливість нашим діткам виступити разом зі своїми кумирами, - додає Оксана Ігас. - Це - безцінний досвід, незабутні враження та чудові емоції! Особливо приємно, що така мрія втілилася саме з «Антитілами», адже, окрім того, що я давня шанувальниця їхньої творчості, вони особливо імпонують мені тим, що несуть українську мову, українську культуру, українські традиції – власне, саме те, що  пропагуємо і ми на території краси, гармонії і добра «ARTmodels».

 

«Коли до нас звернулися представники з «ARTmodels» з великим бажанням, яке вони передали від всіх дітей цієї творчої групи, що вони хочуть підтримати концерт гурту Антитіла, ми залюбки погодилися. Попри те, що це була масштабна подія і було багато важливих і досить непростих організаційних питань, ми все одно вирішили зробити цей номер. Причин – декілька. Одна з них - це те, що «Антитіла» співають для людей різного віку, відтак, і дуже багато дітей слухають нашу музику. Діти на сцені - це певний символ того, що «Антитіла» співають для всієї сім’ї. Ще одна важлива причина – це те, що ми підтримуємо інклюзивну освіту в Україні. Ми підтримуємо всі ініціативи, які направлені на те, щоб зробити життя людей з інвалідністю гідним і дати їм можливість доступу до всіх благ, на які мають доступ люди без інвалідності. Відповідно, на концертах гурту «Антитіла», там, де є можливість, а в рамках стадіонного туру «Hello» ця можливість є, ми надаємо сектори для людей з інвалідністю і таким чином можливість їм потрапити та почути нашу музику наживо і робимо все можливе, щоб їм було максимально комфортно. А цього разу ми зробили ще й перфоманс. Дітки з Рівного жестовою мовою проспівали разом з нами на сцені пісню «Лови момент». До слова, ми плануємо продовжувати таку співпрацю і дуже вдячні за те, що в українському громадському суспільстві є такі люди, які переймаються проблемою інклюзивності й роблять все від себе залежне, щоб покращити рівень життя людей з інвалідністю», - розповів хедлайнер гурту «Антитіла» Тарас Тополя у коментарі для «РівнеМедіа».

Фото Ігоря Гончарова

Читайте також