Фермери Рівненщини сплатили майже 85 млн грн податків

фото ілюстративне

Майже 85 мільйонів гривень єдиного податку отримали місцеві бюджети від сільськогосподарських товаровиробників

Сільськогосподарські товаровиробники Рівненської  області, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів краю 84,5  мільйони  гривень єдиного податку.

При цьому цьогорічна сплата єдиного податку на 18,7 мільйона гривень  перевищує показники за аналогічний період минулого року. Найбільші суми отримали територіальні громади Млинівського району 14,2 млн.грн., Радивилського райну 11,1 млн.грн. та Гощанського 9,8 млн.грн.

Нагадаємо, що з 15.08.2018 набрав чинності Закон України від 10 липня 2018 року № 2497-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств» яким  внесено зміни до Податкового кодексу України, згідно з якими фізичні особи, які організували фермерське господарство, зможуть зареєструватись фізичними особами - підприємцями платниками єдиного податку четвертої групи за умови виконання сукупності вимог визначених п. 291.4 ст. 291 Кодексу:

- здійснювати виключно вирощування, відгодовування сільськогосподарської продукції, збирання, вилов, переробку такої власно вирощеної або відгодованої продукції та її продаж;

- вести господарську діяльність (крім постачання) за місцем податкової адреси;

- не використовувати працю найманих осіб;

- членами фермерського господарства такої фізичної особи є лише члени її сім’ї у визначенні частини другої ст. 3 Сімейного кодексу України від 10 січня 2002 року № 2947-ІІІ із змінами і доповненнями;

- площа сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду у власності та/або користуванні членів фермерського господарства становить не менше двох гектарів, але не більше 20 гектарів.

Також до  четвертої групи платників єдиного податку належать юридичні особи - сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків, та фізичні особи - підприємці, які провадять діяльність виключно в межах фермерського господарства, зареєстрованого відповідно до Закону України «Про фермерське господарство», за умови виконання сукупності певних вимог.

За інформацію ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також