"Я щовечора молився": історія бійця з Рівненщини, який пройшов важкі бої на Донеччині й Харківщині

27-річний військовослужбовець Іван із Рівненщини, що служить у 60-у батальйоні "Поліських вовків", пройшов важкі бої на Донецькому й Харківському напрямках.

Історію бійця розповіли на Facebook-сторінці 104-ї бригади тероборони ЗСУ Рівненщини.

Івану - 27. У нього - добрий, вдумливий погляд і філософське ставлення до життя. Побратими називають хлопця «Тамада». Цей позивний дістався Івану разом із плитоноскою двоюрідного брата, де він і був закарбований.

«Я багато говорю, а він в рази більше. Буває, зателефоную до нього, то це може затягнутися мало не на три години», – усміхаючись розповідає Іван.

Хлопець у складі 60-го батальйону "Поліських вовків" пройшов важкі бої на Донеччині та Харківщині. Він не з чуток знає, що таке обстріли й утрати побратимів, але, попри все, не розгубив свою добру вдачу та розсудливість.

Іван запевняє, що пережити йому все це допомогла віра:

«Я щовечора молився. Зі мною був побратим, із яким працювали в парі й він помітив цю мою традицію. Бувало таке, якщо забувався помолитись, то він штурхав мене і казав, щоб я йшов молитися. Потім, по поверненню з бойових, той зізнався, що це йому теж допомагало і він ще більше повірив у Бога».

Також хлопцеві дуже допомагає підтримка побратимів. А ще, каже «Тамада», важлива правда:

«Я краще знатиму правду, якою б вона гіркою не була. Особливо, коли питаєш про свої майбутні позиції. що там і як робиться. В такі моменти важливо бути в курсі ситуації, я тоді себе краще підготую. На війні – це запорука виживання».

Наразі боєць планів на майбутнє не будує. Усе - після перемоги, а зараз важливо наближати перемогу України всіма силами.

Читайте також