Із зачісками доведеться зачекати: карантин послабили не у всіх районах Рівненщини

Фото - УНІАН

Перший етап послаблення карантину в Україні набрав чинності відучора, 11 травня. Однак уряд рекомендував органам місцевого самоврядування у разі потреби встановлювати адаптавний карантин – якщо кількість хворих у певних районах збільшується. На Рівненщині послаблення карантину не торкнулося Рокитнівського району та села Зоря у Рівненському районі.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін зазначив, що переважна більшість місцевих з розумінням ставиться до продовження обмежень, утім є й такі, які висловлюються невдоволення.

– Люди бачать, що у державі починають працювати аналогічні непродуктові магазини, перукарні, салони краси та інші. Тому місцеві мешканці дійсно невдоволені. Але завдання влади – в першу чергу дбати за здоров’я наших громадян. Тому ми не будемо затягувати з режимом послаблення карантину, якщо захворюваність зменшиться. Поки ситуація по цим районам не дозволяє цього зробити, – додав Сергій Подолін.

Нагадаємо, у Рокитнівському районі станом на ранок 12 травня зафіксовано 63 випадки коронавірусної хвороби. Загальна кількість хворих на коронавірус осіб у Рівненській області зросла до 1028.

Читайте також