Кабмін затвердив: на Рівненщині залишать тільки чотири райони

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Сьогодні під час засідання Уряду міністри підтримали проекти нового адміністративно-територіального устрою України. Відповідно в Україні кількість районів зменшилась із 490 до 129. Якщо говорити про Рівненщину, то районів відтепер буде у 4 рази менше – 4 замість 16.

Відтак, згідно із цим планування, на Рівненщині буде Вараський (139 тис населення), Дубенський (170.4 тис. населення), Рівненський (634.9 тис. населення) і Сарненський (213 тис. населення) райони.

«Були великі розбіжності, були райони, де кількість населення 5 тисяч осіб усього складала. Були райони в яких кількість населення перевищувала 100 тисяч. Це було дуже важко для органів управління і фінансування, тому що фінансові субвенції, субвенції на кількість громадян, які проживають на території району, також відвідуваність закладів охорони здоров’я, фінансування закладів здоров’я були нерівноцінного поділені серед громадян України. А згідно Конституції кожен громадянин України має рівне право на лікування, на послугу по освіті та на інші послуги, які потрібні людям для того, щоб жити і в країні був лад», - зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

До слова, після затвердження Кабінетом Міністрів це рішення повинна ще підтримати Верховна Рада.

Читайте також