Карантин продовжили, але обіцяли послабити: що зміниться на Рівненщині

Сьогодні Кабінет міністрів України продовжив дію обмежувальних заходів до 11 травня. За прогнозами фахівців, Україна ще не пройшла пік захворюваності на коронавірус, тому основні обмеження та заборони залишаються в силі. За словами заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка, карантинні обмеження будуть зніматися поступово – після припинення зростання захворюваності в цілому по Україні.

– Уряд після 11 травня оцінить ситуацію яка буде на той момент і прийме подальше рішення. В першу чергу обмеження будуть зніматися з бізнесів, які пов’язані з торгівлею непродовольчих товарів, надання побутових послуг. Йдеться про поступове зняття обмежень щодо відвідування парків, лісопаркових зон – тих місць, де могли бути скупчення людей. Це все, що відомо з офіційних джерел, – заявив Ігор Тимошенко під час традиційного прес-брифінгу у Рівненській ОДА.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що уряд має чіткий план виходу з карантину, але задля цього потрібно дотриматися певних умов. Зокрема, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюється або коливається в межах 5%. А також, якщо лікарні будуть заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%.

Читайте також