Хомко пропонує Білій Криниці приєднатися до Рівного

Наприкінці минулого року завершився збір підписів за петицію Олександра Шкоропада, який просить міську владу Рівного продовжити рух маршруток №34 до садового товариства «Криниченька», що знаходиться за зоопарком. Чоловік каже, що такий крок дав би змогу збільшити кількість пасажирів, які їдуть з боку зоопарку, а також дозволить мешканцям цього товариства не йти майже кілометр до зоопарку на зупинку.

Ця петиція набрала потрібну кількість голосів, відтак, її розглянув міський голова Рівного Володимир Хомко і дав на неї відповідь, яку опублікували на сайті Рівненської міської ради.

"Розглянувши Вашу електронну петицію повідомляю, що Закон України "Про автомобільний транспорт" чітко розмежовує повноваження органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо організації пасажирських перевезень на відповідних територіях. Оскільки садове товариство "Криниченька" знаходиться за межами міста, то транспортне забезпечення покладено на приміські автобусні маршрути, а їх організацію - на обласну державну адміністрацію", - йдеться у відповіді.

Крім цього, Володимир Хомко запропонував мешканцям садового товариства "Криниченька" разом із сільською радою с. Біла Криниця, де воно розташоване, розглянути можливість приєднання громади села до Рівного. Такий крок, на думку мера, дозволить швидко вирішити цю транспортну проблему. 

Читайте також