Хто відповість за спалах COVID-19 у інтернаті для людей похилого віку на Рівненщині?

У Здолбунівському інтернаті для людей похилого віку днями зафіксували спалах коронавірусу. Захворіли майже 30 осіб, це і пацієнти, і персонал закладу. Кількість хворих може зрости. Крім того, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль доручив провести службове розслідування щодо спалаху інфекції в цьому закладі. На в’їзді/виїзді на територію інтернату встановили контрольно-пропускний пункт.

Сьогодні перший заступник голови ОДА Сергій Подолін розповів про результати розслідування щодо Здолбунівського інтернату для людей похилого віку.

 «Ми визначили чотири пункти відповідальності. Перший – це розглянути питання надання в обласну адміністрацію до притягнення Боярчука – керівника закладу до дисциплінарної відповідальності. Також директору закладу рекомендовано, а ми це проконтролюємо, вирішити питання притягнення до відповідальності тих посадових осіб, які відповідали за безпеку перебування під час карантину і персоналу, і пацієнтів на території закладу. Також директору департаменту соціального захисту населення Шамаку Олексію вирішити питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників департаменту, які відповідають за ці речі. Також ми порушили дисциплінарне провадження по керівнику установи Шамаку Олексію Олександровичу».

До слова, про результати цього провадження щодо пана Шамака буде проінформовано додатково.

Читайте також