Коли Рівне "накриє" 4G: коментарі операторів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, продала частоти для розвитку в Україні технології 4G. Мобільні оператори, що їх придбали, відтепер мають усі можливості, аби впровадити на території України швидкісний Інтернет-зв’язок.

31 січня частоти для 4G придбали три провідні українські мобільні оператори: Lifecell придбав два лоти сумарно на 30 МГц за 909,25 мільйони гривень, "Київстар" – купив три лоти сумарно на 30 МГц за 916,3 мільйони гривень і "Vodafone-Україна" – два лоти сумарно на 20 МГц за 631 мільйон гривень.

Журналісти порталу «Рівне Медіа» вирішили поцікавитися у операторів, коли ж у Рівному з’явиться якісний 4G. Відтак, у прес-службі  «Київстару» зазначили, що наразі конкретних дат запровадження такої технології – не визначили.

«На поточний час терміни запуску у конкретних містах ще невизначено. Як тільки будуть відомі дати, ми зможемо їх оприлюднити», - йдеться у відповіді.  

А от представники «Lifecell» розповіли, що у Рівному частково вже є  4G.

«Вже частково покриття є, можна перевіряти інформацію за посиланням https://www.lifecell.ua/uk/mobilnij-internet/pokrittya/», - додали представники компанії.

Однак, коли Рівне буде повністю охоплене 4G – повідомлять пізніше.

Ще один оператор, який впроваджує новації на цьому ринку - "Vodafone-Україна". Однак, відповіді від них ми так і не отримали.

Нагадаємо, в чому різниця: у швидкості. В теорії мобільний Інтернет в 4G в 10 разів швидший за 3G. Але на практиці, кажуть фахівці, різниця буде у 4-5 разів, що зрештою теж немало.

Якщо більш зрозуміло, то 4G дозволить, зокрема, без проблем грати в онлайн-ігри будь-якої складності, використовувати мультимедійний Інтернет-контент якості Full-HD.


 

Читайте також