На Дубенщині сімох Героїв посмертно відзначили президентськими нагородами

На Дубенщині вручили президентські нагороди - ордени «За мужність» ІІІ ступеня - родинам полеглих Захисників Андрія Мишка, Віталія Костюка, Павла Поліщука, Тараса Юзвяка, Михайла Раба, Богдана Чижа й Миколи Оверчука.

Про це повідомив голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський.

Андрій Мишко був жителем села Рачин Тараканівської тергромади. Навчався в Дубенському професійно-технічному училищі за спеціальністю газоелектрозварювальника. Працював на Дубенському ливарно-механічному заводі, потім – на заводі гумово-технічних виробів. До ЗСУ був призваний у березні 2022 року. Солдат Андрій Мишко загинув у боях на Донецькому напрямку. Йому назавжди - 33 роки.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримали дружина Олена Анатоліївна, донька й мама Тамара Олександрівна.

Житель села Свищів Ярославицької тергромади Віталій Костюк до повномасштабного вторгнення разом із сім’єю проживав у селі Воротнів на Волині. Працював водієм-експедитором у ПрАТ «Теремно Хліб». На службі в ЗСУ виконував обов’язки старшого солдата, сапера. Свій останній бій воїн прийняв на Луганському напрямку. Йому назавжди - 29.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня вручили дружині Ірині Петрівні, мамі Жанні Григорівні й татові Анатолію Анатолійовичу.

Острожчанин Павло Поліщук закінчив Рівненське професійно-технічне училище № 10, де здобув спеціальність слюсаря. Працював на Луцькому автозаводі, на приватному підприємстві «Скорпіон». На службі в ЗСУ чоловік виконував обов’язки солдата. Воїн довгий час уважався зниклим безвісти. Йому назавжди - 42.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня вручили мамі Любові Анатоліївні.

Житель Крупця Тарас Юзвяк після закінчення місцевої школи вступив до Кременецького лісотехнічного коледжу, після – до Державного лісотехнічного університету. Деякий час працював у лісництві. Тарас був учасником АТО у 2014-2015 роках. Тоді служив у 128-ій окремій гірсько-піхотній бригаді, воював на Донеччині й Луганщині. Із початком повномасштабного вторгнення чоловік повернувся до лав захисників України. Служив у 214-му окремому спеціальному батальйоні OPFOR, був стрільцем-снайпером 2-ї категорії у відділенні снайперів. Свій останній бій воїн прийняв на Донецькому напрямку. Йому назавжди - 42 роки.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримала дружина Оксана Василівна.

Михайло Раб теж проживав у Крупці. Навчався в Радивилівському професійному ліцеї, де здобув спеціальність "тракторист-машиніст". Деякий час працював у фірмі «Шляховик». Строкову службу проходив у Головному розвідувальному управлінні Києва. 25 лютого 2022 року добровольцем пішов захищати рідну країну. Служив у відділенні роти вогневої підтримки 214-го окремого спеціального батальйону OPFOR, обороняв Бахмут. Воїн загинув у боях на Донецькому напрямку. Йому назавжди - 23.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримали мама Тетяна Ярославівна й тато Сергій Олександрович.

Радивилівчанин Богдан Чиж із дитинства захоплювався музикою. Після закінчення місцевої школи здобув професію механіка сільськогосподарської техніки, тракториста-машиніста в Радивилівському професійному ліцеї. Певний час жив і працював у Львові. Спочатку - в охоронній фірмі, згодом - на паперовій фабриці. До лав ЗСУ Богдан був призваний у вересні 2022 року. На службі виконував обов’язки солдата, водія-механіка. Свій останній бій воїн прийняв на Луганському напрямку Йому назавжди - 34.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня вручили мамі Нілі Володимирівні й татові Петру Богдановичу.

Микола Оверчук був жителем села Опарипси Радивилівської тегромади. Закінчив Радивилівську школу № 2. До лав Збройних сил України був призваний у серпні 2023 року. Службу проходив у єгерській роті у званні солдата. Побратими згадують його як товариського, відважного й завжди готового прийти на допомогу. Воїн загинув у боях на Луганщині. Чоловікові назавжди - 40 років.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримала мама Ганна Іванівна.

Читайте також