На Львівщині двоє іноземців скоїли розбійний напад на 16-річного підлітка

На Львівщині поліцейські затримали іноземців за розбійний напад на неповнолітнього.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.

30 квітня близько 22.00 на оперативну лінію «102» надійшло повідомлення від 16-річного жителя міста Новояворівськ про те, що неподалік села Новий Яр на нього напали двоє чоловіків. Зловмисники під погрозою застосування зброї відібрали в потерпілого його мотоцикл «Kawasaki Ninja» та втекли. За словами заявника, один із нападників поїхав на його мотоциклі, а інший – в автомобілі «Nissan X-Trail».

На території Львівської області було негайно введено спеціальну поліцейську операцію «Перехоплення». До розшуку та затримання зловмисників були задіяні співробітники всіх служб і підрозділів поліції Львівщини.

Вивчивши записи камер відеоспостереження системи «Безпечна Львівщина», співробітники відділу диспетчерської служби поліції Львівщини встановили маршрут руху зловмисників, а також їхнє місцеперебування. Патрульні поліцейські затримали фігурантів на території автозаправної станції по вулиці Богдана Хмельницького у Львові.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Яворівського районного відділу поліції та оперативники карного розшуку поліції Львівщини. Особи затриманих установлені – ними виявилися двоє іноземців віком 24 та 25 років, які тимчасово мешкають у Києві.

У зловмисників поліцейські вилучили пістолет і револьвер із набоями, холодну зброю, а також набої до автоматичної зброї.

Речові докази правоохоронці вилучили та скерували на дослідження у Львівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Транспортні засоби також вилучені й доставлені на спецмайданчик.

За фактом слідчі Яворівського районного відділу поліції за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Досудове розслідування триває.

Читайте також