На Рівненщині блокували проїзд вузькоколійки

фото ілюстративне

20 лютого, вранці під час руху пасажирського поїзда № 6391 сполученням Антонівка—Зарічне на 22 км перегону Володимирець—Біла машиніст локомотива помітив несподівану перешкоду та екстрено загальмував, пише Арт-медіа Полісся
На заваді руху поїзда стали три пікетні стовпчики, встановлені між рейками на відстані 100 м один від одного.

Завдяки уважності та оперативним діям машиніста, які він проявив у нестандартній ситуації, вдалось запобігти непередбачуваним наслідкам, до яких могли призвести протиправні дії зловмисників. Після усунення сторонніх предметів із залізничної колії поїзд продовжив рух за маршрутом та прибув на станцію Біла із затримкою на 36 хв.

Львівська залізниця наголошує, що будь-яке втручання в роботу залізничного транспорту, порушення правил безпеки можуть призвести до трагічних наслідків, зашкодити життю та здоров’ю людей, і закликає місцевих мешканців, усіх пасажирів вузькоколійної залізниці бути максимально уважними під час поїздок, терміново повідомляти залізничникам чи правоохоронцям про будь-які підозрілі дії сторонніх осіб поблизу залізниці, проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо особливостей функціонування вузькоколійки та недопущення жодних втручань у її роботу, адже відновлення будь-яких елементів і систем на цьому об’єкті є надзвичайно складною, витратною й тривалою роботою.

На сайті Залізничний інформаційний портал, до слова, зауважують, що утримання вузькоколійки Антонівка—Зарічне у 2018 р. завдало збитків Львівській залізниці на суму понад 19 млн грн. Попри це магістраль докладає зусилля та засоби для забезпечення руху на цій вузькоколійці, тоді як дії зловмисників суттєво погіршують ситуацію щодо гарантування безпеки руху, адже залізниця не має змоги залучати кошти на відновлювальні роботи на цьому об’єкті.

Читайте також