На Рівненщині чоловік врізався у бетонний стовп і отримав 4 протоколи від поліції (ФОТО)

У селі Варковичі Дубенського району чоловік заїхав у стовп. Про це повідомили на сторінці місцевого відділу поліції у ФБ.

Зазначається, що в аварію потрапив місцевий мешканець.

«Спілкуючись із чоловіком, стало очевидним, що він напідпитку. Патрульним пояснив, що спиртне вживав уже вдома після зіткнення із дерев’яним стовпом», - йдеться у повідомленні.

Така аргументація, згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), не є виправданням, тому відносно чоловіка було складено наступні адміністративні протоколи за:

  1. ст. 122-4 - залишення місця дорожньо-транспортної пригоди
  2. ст. 124 -порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна
  3. ст. 126 ч. 1 - керування транспортним засобом особою, яка не має при собі поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності
  4. ст. 130 ч. 4 - порушення вимог ПДР п 2.10 "Є" «У разі причетності до дорожньо-транспортної пригоди водій зобов'язаний до проведення медичного огляду не вживати без призначення медичного працівника алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, які входять до офіційно затвердженого складу аптечки).

За результатами тесту на «Драгері», вміст алкоголю в організмі складав 3,69 проміле.

Порушення вимог ст. 126 КУпАП потягло за собою адмінстягнення у 425 грн штрафу. Решту протоколів розгляне суд, - зазначили в поліції.

Читайте також