На Рівненщині для військових на реабілітації організували риболовлю

Фото - Суспільне

Для поранених військових та ветеранів, які проходять лікування на Рівненщині, організували турнір з риболовлі в селі Андрусіїв. Таке дозвілля для військових влаштували учасники спільноти "Рибалки Рівненщини" разом із волонтерами "Батальйон 300". 

Військові розповіли Суспільному про свої враження від такого відпочинку.

Ветеран Віталій — боєць 25-ї окремої повітрянодесантної бригади. Чоловік родом з Умані, наразі він лікується у госпіталі на Рівненщині.

"Рибалка розслабляє, легше на душі. Тут і хлопці й побратими разом усі зібралися. Між собою дуже легко. Приїхав сюди на лікування, тут хороші спеціалісти. Про нас турбуються, не забувають — це найголовніше, бо ми воювали за нашу землю, за український народ, за дітей, за рідних. Багато хлопців загинули, але вони будуть жити в нашій пам'яті і ми їх ніколи не забудемо. Хотів би, щоб закінчилась війна, повернути всіх загиблих хлопців з 2014 року. Щоб ніколи не було війни".

Відпочинок на природі організували учасники спільноти "Рибалки Рівненщини" разом із волонтерами "Батальйон 300". 

"Вони зараз проходять реабілітацію в Клеванському шпиталі, кожен по своєму напрямку. Один з видів цієї реабілітації — це вивіз їх за межі шпиталю, за межі стін. Багато з них з дитинства рибалив — хтось з татом, хтось з дідусем", — розповіла волонтерка Віта.

Військовий Сергій родом із Полтавщини. Він отримав поранення на Куп'янському напрямку поблизу села Синьківки. Його дружина Ольга розповіла, як триває реабілітація: 

"Це наш другий реабілітаційний цикл в іншому місці. Спочатку реабілітація була в Ужгороді, а зараз ми реабілітуємось у Клевані. Такий вид реабілітації і відпочинку, як сьогодні, це взагалі дуже суперово. Є можливість побути разом, пережити ці моменти".

У турнірі взяли учать 29 військовослужбовців, які лікуються у медзакладах на Рівненщині. Організовують риболовлю для бійців у селі Андрусіїв вдруге. 

"Хлопці відпочивають, змотують вудку, закидають. Вони отримують великі емоції, коли хтось щось зловив, отримують і перші, другі місця. Будемо розігрувати призи для них. Від цього вони мають дуже позитивний настрій", — розповів орендар водойми Юрій Юрчук.

Читайте також