На Рівненщині планують відремонтувати ще декілька садків та шкіл

Кошти на проведення ремонтних робіт низки соціальних об’єктів просять в обласної ради громади кількох районів Рівненщини. Низку відповідних звернень сьогодні розглянули депутати постійної комісії з питань будівництва та розвитку територій (голова – Микола Кучерук).

Йдеться, зокрема, про проведення ремонтних робіт у школі, дитсадку та про ремонт автодоріг.

Так, до обласної ради звернулися жителі с. Великі Озера Дубровицького району з проханням виділити кошти на капітальний ремонт покрівлі Великоозерянської НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ». За словами директора закладу Марії Харкевич, дах, укритий рубероїдом, давно перебуває в аварійному стані, через що стіни уражає грибок. Ціна питання, згідно з проектно-кошторисною документацією, 1 млн. 403 тис. грн. За них планують укласти мембранну покрівлю.

Як пояснив директор департаменту з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації Ярослав Мазярчук, профінансувати даний об’єкт можливо лише на умовах співфінансування у співвідношенні 50/50.  

Відтак, голова комісії Микола Кучерук вніс рекомендацію звернутися до облдержадміністрації та Дубровицької райдержадміністрації з проханням розглянути можливість виділення з районного бюджету частини коштів та ремонт даху Великоозерянського НВК. Члени комісії підтримали пропозицію колеги-депутата.

Аналогічну рекомендацію Микола Кучерук вніс і щодо звернення Березнівської райдержадміністрації про виділення коштів на завершення робіт із реконструкції системи теплопостачання ДНЗ ясла-садок «Сонечко» в селі Малинськ Березнівського району. У 2017 році заклад переміг в обласному конкурсі проектів з енергоефективності. На реконструкцію системи теплопостачання з обласного бюджету було виділено 272 тис.грн. Ще по 100 тис.грн. на умовах співфінансування виділили місцеві бюджети. За ці гроші в дитсадку замінили систему опалення, підземні комунікації, придбали сучасний котел. У закладі встановили енергоощадні вікна та утеплили фасад. Однак, аби запустити нову систему опалення, потрібно здійснити ремонт котельні, приміщення якої перебуває в аварійному стані. На ці потреби райдержадміністрація просить в обласної ради 350 тис.грн.

На думку Миколи Кучерука, таку можливість можна розглянути, але за умови, якщо районна влада також виділить свою частину коштів. Адже, за словами депутата, профінансувати усі об’єкти в повному обсязі з обласного бюджету – вкрай складно, з уваги на кількість подібних звернень.

Також до обласної ради звернулася Великожолудська сільська рада Володимирецького району щодо проведення ремонту автомобільних доріг Великий Жолудськ – Жовкині – Володимирець  (ділянка протяжністю 26 км) та Чучеве - Великий Жолудськ (ділянка протяжнісю 4,5 км). Як пояснив директор ДП «Рівненський облавтодор» Володимир Квачук, перша ділянка  - це автодорога обласного значення. Зважаючи на її протяжність, на ремонт потрібні великі кошти, які на сьогодні в бюджеті області не передбачені.

Секретар комісії Володимир Муляр вніс пропозицію підготувати звернення до облавтодору та Служби автомобільних доріг, аби вони надали депутатам інформацію, які роботи проводилися на цих ділянках автошляху з 2010 року.

Крім того, депутати підтримали рекомендацію до облдержадміністрації та відповідних її підрозділів - розглянути можливість включення вищезазначених ділянок доріг до переліку автошляхів, ремонт яких планується профінансувати у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Прес-служба Рівненської обласної ради

Читайте також