На Рівненщині поліція викрила трьох рибалок-браконьєрів

На Дубенщині правоохоронці виявили браконьєрів.

Про це повідомли у поліції Рівненщини.

Профілактичне відпрацювання території Хрінницького водосховища провели працівники сектору поліцейської діяльності №1 (смт Демидівка) Дубенського районного відділу поліції спільно із представниками рибоохоронного патруля.

Відтак під час патрулювання було виявлено трьох осіб, які пересувалися водоймою на човнах, а у плавзасобі одного із них була виявлена риба у сітках. На трьох місцевих жителів складено адміністративні протоколи за порушення правил рибальства за частинами 3, 4 статті 85 КУпАП.

Нагадаємо, нерестова заборона на вилов біоресурсів на Рівненщині стартувала із першого квітня. В цей період дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ.

Забороняється вилов біоресурсів у будь-який інший спосіб, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Крім того, заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

Поліцейські наголошують усім громадянам на суворому дотриманні законодавства.

Читайте також