На Рівненщині понад 20 жінок отримали звання "Мати-героїня"

24 січня голова Березнівської райдержадміністрації Віталій Люшин вручив посвідчення та нагрудні знаки до почесного звання України «Мати-героїня» ще 23-м багатодітним матерям. Це почесне звання їм було присвоєно у грудні минулого року Указом Президента України.

У своєму вітальному слові очільник району зазначив, що присвоєння цієї державної нагороди – це визнання материнської самовідданості, неоціненного вкладу у виховання дітей, належного забезпечення умов для всебічного дитячого розвитку та подякував за їхню наполегливу працю у становлення дитячих особистостей.

Зазначимо, що більше 2500 жінок Березнівщини вже отримали почесне звання «Мати-героїня».

Нагадаємо, почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі, дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їхніх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, відповідно до пункту 9 розділу І Положення «Про почесні звання України», затвердженого Указом Президента України від 29.06.2001 р. № 476/2001.

Повідомляє прес-служба Березнівської РДА

Читайте також