На Рівненщині сільські учні замість дистанційного навчання копають картоплю, бо сидять без інтернету (ВІДЕО)

У селі Вілля, що на Рівненщині, учнів відправили на дистанційне навчання. Адже в опорному ліцеї вчителі відмовляються від щеплення. Але третина учнів не мають доступу до Інтернету, тож нині працюють у полі та копають картоплю.

Восьмикласних Тарас допомагає збирати урожай, хоча повинен бути на третьому уроці. Зараз у нього "дистанційка", проте навчатися онлайн хлопець не може - каже, зламався телефон, а про комп'ютер більшість дітей тут можуть лише мріяти, повідомляє ТСН

Як розповідає мати дев'яти класника Світлана Бондар, за півтора тижні вони так і не змогли підключитися до онлайн-уроку. У ліцеї кажуть, що проблеми з інтернетом має третина учнів. А вчителі не хочуть вакцинуватися. Усе - через релігійні переконання,чи інші побоювання. 

Ми запрошували медичних працівників до закладу, пропонувалась будь-яка вакцина на вибір,  - додає директорка ліцею Людмила Веремчук. 

У МОН розповіли, що наразі в Україні доступу до Інтернету не мають близько 40 шкіл. Як правило, це гірські місцевості, або віддалені райони. Нині ж педагоги вдаються до різноманітних вигадок, аби освітній процес не зупинявся. Тим часом у ліцеї сподіваються, що учні уже незабаром знову сядуть за парти. З початку дистанційного навчання педагога почали вакцинуватись активніше, таких вже нарахували 72 %.

Читайте також