На Рівненщині у працівника АЕС підтвердили covid-19: які заходи запровадить влада міста?

У Вараші на АЕС зафіксували новий випадок інфікування коронавірусом. Які дію будуть проводитися на підприємстві. Про це розповів перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.

«Коли відбувся випадок інфікування на нашому стратегічному об’єкті – атомній станції у місті Вараш – ми провели комісію по ТЕБ і НС, де вказали окремо, що це об’єкт критичної інфраструктури. Ми зобов’язали дві лабораторії у місті Рівному по зверненню керівника установи проводити обстеження усіх потенційних людей, які можуть бути інфіковані. Що стосується реагування по місту Вараш, мер міста провів більше 10 засідань комісії по ТЕБ і НС, які стосувались безпеки на режимному об’єкті. Поставлено завдання до максимального забезпечення жителів міста Вараш та села Заболоття засобами індивідуального захисту. Було доручено всім перевізникам міських та приміських маршруток проводити обов’язкову обробку дезінфекторами транспорту", - повідомив пан Подолін.

За його словами, було організовано функціонування трьох КПП з метою обмеження в’їзду і виїзду з міста Вараш. Зосереджені ці питання також з боку села Стара Рафалівка Володимирецького району. Там теж є хворі на коронавірус.

У міській раді Вараша комісія запропонувала виділити 2 мільйони гривень з бюджету для забезпечення засобами індивідуального захисту населення.

"Що стосується останнього випадку захворювання, дійсно він підтверджений. Буде обстежено контактних осіб", - зазначив заступник.

Читайте також