На Рівненщині у вибоїну посадили берізку (ФОТОФАКТ)

https://volodymyrets.city

22 листопада 2018 року водії, втомившись нагадувати дорожникам про необхідність ямкового ремонту дороги Суховоля – Володимирець, у глибокій вибоїні за Берестівкою посадили … дерево. Яма настільки велика, що майже двометрова берізка у ній уже почала освоюватися, пускаючи корінці вглиб і вшир, щоб устигнути до зими закріпитися. Про це пише сайт Володимирець.CITY.

Жарти жартами, а кількість критично глибоких вибоїн на шляху до Володимирця щомісяця зростає в геометричній прогресії, і в десяток їх уже не вбереш. Нагадаю про основні.

Це непроїзні 200 метрів ділянки дороги в Суховолі – від автобусної зупинки і до знаку «Уступи дорогу» в напрямку Олізарки. Далі – півторакілометровий відрізок від початку села і до повороту на лісництво в Любахах, а ще роздовбану стометрівку в цьому ж селі навпроти школи.

Потім – кількакілометрова ділянку дороги від хутору за Любахами і аж до Берестівки.

Ну і, звісно, 2 кілометри від Берестівки до Довговолі. Там і почали, власне, висаджувати дерева у вибоїнах.

Так, щось дорожники залатали – але чомусь вибірково, через яму, так, що одну минаєш, а в другу вскакуєш. Тож незабаром доведеться передавати «гарячі» привіти дорожникам, петляючи між справжнього лісу, що виросте із ям на дорозі.

Обходиться ремонт після таких екстремальних заїздів дуже дорого. Останній раз, наприклад, автору цих рядків після спійманої ями і розірваного колеса в Суховолі довелося купувати дві зимових покришки (б/в, звісно) – за 900 гривень, відкатувати на станку два легкосплавних диски – ще 280 гривень, та оплачувати послуги шиномонтажу і балансування – ще 300 гривень.

Словом, кожен такий «зальот» через халатність дорожників обходиться водію не менш як у 1500 гривень.

Варіантів як побороти байдужість дорожників і змусити їх віднаходити ресурси хоча б на ямковий ремонт тут два: або щоразу викликати поліцію і складати акт про ДТП і нанесені збитки з вини дорожників та добиватися компенсацій через суд, або засаджувати кожну ямку деревами.

Бо за місяць до нового року ніхто, звісно, тих ям уже латати не буде. Про що балакти, якщо навіть розпіарені додаткові 44 мільйони «в рамках митного експерименту», виділені на Рівненщину начебто для ремонту додаткових доріг, виявляється, підуть лише на погашення боргів дорожникам за минулі роки.

Але зараз хоч би щебенем нинішні ями засипали. Інакше всі стануть лісниками. Не тому, що живемо на Поліссі, а тому, що дорожники повтікали в ліси, боячись гніву водіїв.

Читайте також