На Рівненщині УБД і ветерани з інвалідністю можуть безкоштовно здобути нову професію

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни за направленнями служби зайнятості можуть безкоштовно пройти навчання у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Освіту можна отримати за 95 робітничими професіями та 365 освітніми програмами. Термін навчання складає до 6 місяців. Участь в цьому експериментальному проєкті беруть 8 центрів ПТО.

Окрім безоплатного навчання, держава компенсує витрати на медичний огляд та проїзд, учнів забезпечують проживання в гуртожитках. Також компенсують витрати на проїзд та проживання як тим, хто навчається, так і тим, хто супроводжує особу з інвалідністю внаслідок війни І групи.

За інформацією Рівненського обласного центру зайнятості, сьогодні 18 учасників бойових дій вже здобувають професію водія різних категорій на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти – саме в рамках цього проєкту.

Для проходження професійного навчання здобувач освіти подає заяву за встановленою формою центру зайнятості або в електронній формі https://edveteran.dcz.gov.ua/

Детальніше про умови експериментального проєкту за посиланням https://www.dcz.gov.ua/.../navchannya-uchasnykiv-boyovyh...

Читайте також