На Рівненщині виділили понад 4 мільйони гривень на житло для учасників бойових дій

Сьогодні, 11 серпня, під час засідання постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей депутати розглянули «Зміни до обласного бюджету Рівненської області на 2020 рік».

Про це повідомляють у Рівненській обласній раді.

До бюджету області надійшла субвенція з державного бюджету в сумі 4,1 млн. грн. на поліпшення житлових умов для учасників АТО та учасників бойових дій на території інших держав.

Зокрема, 765, 8 тис. грн. спрямовано на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередньо участь в антитерористичній операції у Донецькій та Луганській областях, та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни III групи.

Крім того, 758, 3 тис. грн. виділено на поліпшення житлових умов для сімей учасників бойових дій на території інших держав, для осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаних з перебуванням у цих державах.

А також 2,1 млн. грн. компенсації  на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей осіб,  визначених абзацами 5 - 8 пункту 1 статті 10  Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального  захисту”, для осіб з інвалідністю I-II групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Читайте також