На Рівненщині відкрили дитсадок за майже 9 млн грн (ФОТО)

Сьогодні, у День Соборності України, у Гощі відкрито новозбудований корпус дитячого садка «Малятко».
Це сучасне приміщення для двох груп дошкільнят на 50 дітей із окремими ігровими, спальнями та санвузлами, великий спортзал, а також два ігрові майданчики на подвір’ї.

В урочистому відкритті взяли участь депутат Верховної Ради України Юрій Вознюк, голова обласної державної адміністрації Олексій Муляренко, заступник голови обласної ради Олексій Бучинський, депутат обласної ради Юрій Благодир, голова районної державної адміністрації Юрій Ковальчук, голова районної ради Олександр Поліщук, Гощанський селищний голова Микола Панчук. Також участь у святі взяли батьки, малеча, керівники установ та підприємств.


Голова ОДА Олексій Муляренко у своєму виступі привітав усіх присутніх з приємною подією та вручив директорові дитсадка «Малятко» Тетяні Стаховій сучасний ноутбук для забезпечення всебічного розвитку дошкільнят. Жовто-блакитну стрічку урочисто перерізали Олексій Муляренко, Юрій Вознюк, Микола Панчук та троє вихованців новостворених груп.

Вартість будівництва корпусу становить 8 млн. 964 тис. 754 грн. Із них 1 млн 96 тис. грн – кошти Гощанської селищної ради, 1 млн. 210 тис. – обласний бюджет, 6 млн. 659 тис. – державний. За ці кошти вдалося не лише добудувати нове приміщення, а й утеплити фасад усієї будівлі дитсадка, оздобити його, установити огорожу та ліхтарі на вулиці.


В закладі створено умови для належного виховання дітей. Відкриття двох груп для 50 дітей лише частково вирішує проблему. На 2018 рік понад сто дітей чекають своєї черги зарахування у садок. Тому селищною радою вже передбачено 60 тис. грн. для виготовлення проектно-кошторисної документації на добудову третього корпусу ДНЗ «Малятко». 

За словами селищного голови Миколи Панчука, добудова другого корпусу «Малятко» дасть можливість вагомо зменшити дефіцит місць та задовольнити потребу мешканців Гощі в здобутті дошкільної освіти. Ще два роки тому ніхто й подумати не міг про додаткове приміщення, а вже нині у планах – наступна черга.

Читайте також