На Рівненщині визначали найкращого книгомана

18 квітня в Рівненській обласній бібліотеці для дітей відбувся ІІІ обласний тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання „Книгоманія-2019”. Для участі в ньому приїхали 16 учнів 7-х класів, які перемогли в ІІ турі конкурсу в своїх районах, містах, об’єднаних територіальних громадах. Діти розповідали про свою улюблену книгу, аналізували зміст, заохочували однолітків до її прочитання. Кожен з учасників конкурсу представив  також на розгляд журі свій читацький щоденник.

У роботі журі «Книгоманії» взяли участь відомі рівненські письменники, члени обласного відділення Національної спілки письменників України Неоніла Диб’як,Віра Правоторова, Сергій Гридін.

За загальною кількістю набраних балів отримала перемогу та диплом «Суперчитач області» Марія Бриж, учениця Яринівської ЗОШ І-ІІ ст. Сарненського району. Саме вона, а також переможниця конкурсу від міста Рівного Ірина Шишак поїдуть на фестиваль дитячого читання «Книгоманія» до Львова у травні нинішнього року.

Всі учасники отримали сертифікати про участь у конкурсі та подарунки від Рівненської обласної бібліотеки для дітей та управління культури і туризму ОДА. Після завершення читацьких змагань діти мали можливість поспілкуватись з письменниками, отримати автографи та зробити фото на згадку. 

Читайте також