На Рівненщині все більше дітей хворіють кором

З початку року медики Рівненщини зафіксували 172 випадки цього захворювання. Найчастіше недуг діагностують дітям – у майже 69% випадків, повідомляє press-centr. 

Так, у 2018 році в регіоні занедужали на кір 118 дітей та понад півсотні дорослих. Із них госпіталізували понад сотню хворих.

- Випадки кору зареєстровано у всіх районах, крім Демидівського, - каже завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз. - Майже 70% тих, хто захворів, не щеплені або не мають чергового щеплення проти кору. Хоча вакцина проти кору, епідпаротиту та краснухи (КПК) на сьогодні є у всіх пунктах щеплення. Попри це ще маємо значну кількість дітей, які не отримали щеплення проти кору.

Зі слів медика, майже шість тисяч малюків не отримали вакцинацію минулого року, ще три тисячі не отримали друге щеплення і до цього часу залишаються нещепленими.

Через епідемію кору навчання у закладах Рівненщини поки не призупиняли, так, як в інших областях. Віктор Мороз також додає, що при наявності значної кількості нещеплених дітей кір і надалі може поширюватись.

Лікарі нагадують, що серед симптомів захворювання – висока температура та характерний висип на тілі. Спершу висипка з’являється на обличчі, потім на шиї, тулубі і на кінцівках. Небезпечний кір своїми ускладненнями, в тому числі пневмонією. Так, в Україні на сьогодні зареєстрували вже сім летальних випадків, які пов’язують саме з цим недугом.

Читайте також