На Рівненщині вже 11 дітей захворіли на кір

На Рівненщині збільшилась кількість хворих з підозрою на кір. Про це повідомили в офіційній спільноті Рівненського обласного лабораторного центру.

Як зазначають, впродовж 5 днів - з 9 по 13 лютого 2018 року - таких випадків в області вже зареєстровано у 12 чоловік - у місті Рівному та у Корецькому та Березнівському районах. З них - 6 дітей у віці до 4 років, 3 дітей - у віці 5-7 років, 2 дітей - 13-14 років та 1 доросла людина, віком 23 роки.

До слова, майже половина захворілих дітей, а саме 5 з цього числа - не вакциновані від кору взагалі, а одна дитина не отримала чергове щеплення.

Сьогодні на стаціонарному лікуванні перебуває 9 хворих. Перебіг захворюваності у них - середньої важкості. Інші 3 хворих мають легкий перебіг хвороби та лікуються амбулаторно - отримали вакцину проти кору згідно календаря.

Медики вкотре зазначають - найефективнішим засобом профілактики кору є профілактичні щеплення. До слова, станом на сьогодні в області ще є вакцина КПК (кір-краснуха-паротит). Їх залишок складає близько трьох тисяч доз. А наступне надходження вакцини КПК в область планується вже у березні.

Нагадаємо, що в області у січні цього року вже було зареєстровано 4 лабораторно підтверджених випадки кору.

Читайте також