На Рівненщині закінчується вакцина проти коронавірусу

Фото - відкриті джерела

31 150 людина – саме стільки мешканців Рівненської області отримали щеплення проти коронавірусу. Другу дозу отримали 2 368 осіб.

Нині в області нікому не вводять першу дозу вакцини – її немає. Натомість щеплюють повторно, адже для цього вакцина зарезервована. Про це повідомила координаторка вакцинації в області Олена Гандзюк.

«Зараз у Рівненській області триває вакцинація лише другою дозою вакцинами AstraZeneca і CoronaVac. Pfizer ми вже викололи весь. Іншу поставку Pfizer ми очікуємо в кінці травня на початку червня. Її ще немає, - каже пані Гандзюк. - Вакцини AstraZeneca у нас 80 - за вчорашніми маршрутами ми повинні були щепити цією вакциною і сьогодні фактично вже закінчити, але є випадки, коли дехто не з’явився з тих чи інших причин. Сьогодні вже в нас на залишках її не буде. Перше щеплення ми зараз не проводимо, на жаль, нікому».

За словами координаторки вакцинації, в області залишилось 468 доз вакцини CoronaVac. Нею зараз щеплюють лише повторно.

Вона також додала, що і першу, і другу дозу повинна вводити одна й та ж сама мобільна бригада/пункт щеплення. У іншому випадку НСЗУ не оплатить щеплення нікому.

Читайте також