Начальника Рівненського полігону, якого затримали на хабарі, усунули від виконання службових обов’язків (ВІДЕО)

https://rv.suspilne.media

Підозрюваний в отриманні хабара у сумі 10 тисяч доларів США – начальник Рівненського військового полігону Олександр Ніколайчук, повідомляє Суспільне.

 Це підтвердив речник оперативного командування "Захід" Анатолій Прошин.

Нагадаємо, як повідомила днями речниця військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак, керівника однієї з військових частин Рівненської області затримали під час отримання хабара. За її словами, полковник вимагав від підприємця 10 тисяч доларів. Гроші призначалися за підписання договорів про закупівлю та монтаж обладнання з відеонагляду на території підпорядкованої військової частини. Чи вийшов сьогодні Олександр Ніколайчук на роботу, дізнавалися журналісти.

КПП Рівненського полігону з боку села Нова Любомирка. Військових, які там чергують, просять покликати керівника полігону Олександра Ніколайчука. Ті кажуть, що начальника немає на місці. Де він – не кажуть. Їдемо до іншого КПП, що біля Тучина. Нас зустрічає командир дивізіону Федір Лукащук.

– Він командир частини всієї, я командир дивізіону. Тобто, підрозділ, який входить в склад цієї частини.

– А ви спілкувалися з ним сьогодні, бо ми не можемо зв’язатися? (запитує журналістка)

– Ні.

Речник оперативного командування "Захід" Анатолій Прошин, з яким ми зв’язуємося телефоном, підтверджує, що підозрюваний Олександр Ніколайчук.

– Військовослужбовець усунений від виконання службових обов’язків, – каже Анатолій Прошин. – Хабарникам в армії не місце. У разі доведення його вини судом, наголошую, доведення вини судом – військовослужбовець понесе покарання згідно вимог чинного законодавства.

Отримати коментар самого Олександра Ніколайчука - не вдалося. На телефонні дзвінки він не відповідав.

За даними з сайту публічних закупівель "Prozorro", з 1 по 18 грудня 2018 року військова частина А4152 укладала 21 договір з двома підприємствами на поставки відеокамер та іншого обладнання, яке застосовується у системах відеоспостереження.

Виконавцями договорів стали київські товариства з обмеженою відповідальність ТОВ «СЕКУР ІНТЕГРАЦІЯ» та ТОВ «ТЕХНОНОРМ».

Загальна сума поставок за цими договорами склала 3 мільйони 718 тисяч 306 грн.

А саме:
11 договорів з ТОВ «ТЕХНОНОРМ» на суму 1,99 млн.
10 договорів з ТОВ «Секур Інтеграція» на суму 1,728 млн.

Читайте також