Невдовзі на Рівненщині стартує осінній призов

фото ілюстративне

У жовтні - листопаді 2018 року триватиме призов на строкову службу до лав Збройних сил України, Національної гвардії й Державної служба спеціального транспорту та Прикордонних військ. 

Призову до лав Збройних сил України у 2018 році підлягають чоловіки від 20 до 27 років, котрі за станом здоров’я, освіти, морально-діловими якостями, фізичним розвитком придатні до проходження військової служби і не мають підстав для надання відстрочки чи звільнення від проходження строкової військової служби.

На призовну комісію також викликаються юнаки віком від 18 до 20 років, оскільки призивний вік згідно із Законом України «Про ВО і ВС» становить з 18 до 27 років. Їх викликають для уточнення облікових даних та надання відстрочки відповідно до вимог статті 17 ЗУ «Про ВО і ВС» або для звільнення згідно зі ст. 18 того ж закону. 

Порушення призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання до військового комісаріату відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади тягнуть за собою адміністративну відповідальність та тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України.

Читайте також