Невдовзі Рівненщина повноцінно з’явиться на туристичній мапі України

Зовсім скоро Рівненщина з`явиться на туристичній мапі України.

В управлінні культури та туризму зазначають, що статися це може вже з наступного року. Спочатку планують встановити 21 вказівник на туристичні об’єкти. Про це та інше розповів начальник управління Тарас Максименко на засіданні Координаційного комітету громадського бюджету Рівного.

«Будуть великі ковані, красиві, крутіші ніж у Львові та Києві, 130 табличок на історичних будівлях. Хто жив у цих будинках, яка в них історія. Вони будуть українською і англійською мовами, з QR-кодом. На місці зруйнованих пам’яток будуть стояти 30 капітольок – невеличкі декоративні бетонні елементи табличками. Останні будуть стояти і біля пам’ятників. У місті є багато пам’ятників,а ніхто не знає хто скульптор», - розповів Тарас Максименко.

Це планують впровадити для того, аби пожвавити приплив туристів до Рівного. Відтак, Тарас Максименко зазначив, що завдяки депутатам Рівнеради, в місті з’явиться туристично-інформаційний центр.

Завдяки Громадському бюджету Рівного, у місті пожвавилися процеси з облаштування благоустрою. Такі процеси зроблять місто привабливішим. у свою чергу, управління культури і туризму обіцяє ще багато новинок, які популяризуватимуть місто й область по всій Україні. З цього приводу Тарас Максименко зазначив:

«Зараз більша половина суми використана і до кінця року на всі матеріали кошти будуть залучені по максимуму. Залишаться тільки 2 пункти, які стосуються землі – проект на влаштування цих декоративних елементів і їх облаштування(зимою неможливо). Тому будуть просити, аби 100 тис. перенесли на наступний рік».

Ну що ж, рівнянам залишається лише чекати змін. Втім, усі охочі можуть подати ідеї щодо культурного облаштування міста у відповідні управління.

 

Читайте також