Нові види спорту, які набувають все більшої популярності

В останні роки спостерігається активне зростання інтересу до різних нових видів спорту, які стають популярними не лише на аматорському рівні, а й набувають статусу професійного, потрапляючи до переліку дисциплін на Олімпійських іграх у 2024 та 2028 роках.

Брейкінг

Глядачі Олімпійських ігор у Парижі влітку 2024 року вперше стануть свідками нової дисципліни – брейкінг став єдиним видом спорту, який цього разу додався до програми змагань. Нагадаємо, що в Україні брейкінг офіційно визнано олімпійським видом спорту ще 2021 року, а вперше дисципліну випробували на Юнацьких Олімпійських іграх 2018 року. Саме цей успішний досвід переконав організаторів у тому, щоб включити його до програми Олімпійських ігор 2024 року. Ймовірно, як і будь-який інший вид спорту, він також викличе інтерес у букмекерів, адже подібна азартна гра на гроші з виводом на карту стає особливо популярною під час різних змагань.

Лакрос

Якщо брейкінг так чи інакше знайомий у всьому світі, то ось лакросс вважається менш популярним видом спорту, але його також представлятимуть спортсмени на Олімпійських іграх у Лос-Анджелесі у 2028 році. Цей вид спорту запозичив різні елементи хокею, гандболу і навіть американського футболу - змагання відбуваються між двома командами і полягають у тому, щоб відправити невеликий м'ячик у ворота суперника за допомогою спеціальних ключок, що зовні нагадують сачки. Це контактний вид спорту, тому форма має спільні деталі одночасно з футбольною та хокейною:

  • Шолом;

  • Рукавиці;

  • Налокітники.

Цей вид спорту, до речі, набирає популярності і в Україні, маючи навіть власну федерацію.

Флаг-футбол

Ще однією новою олімпійською дисципліною незабаром стане флаг-футбол, який є своєрідним аналогом американського футболу. За своєю суттю флаг-футбол є м'якшою версією американського чи канадського футболу, а хтось називає його навіть безконтактним. Правила багато в чому схожі - необхідно занести м'яча в зону суперника, але при цьому уникаючи грубого фізичного контакту. Характерно, що навіть форма команд немає таких захисних елементів, як в американському футболі. Свою популярність цей спорт отримав у США, але останні кілька років активно поширюється по всій Європі та Азії. Вже заявлено, що олімпійські змагання з цього виду спорту також вперше відбудуться у 2028 році, а свій офіційний статус флаг-футбол отримав лише у травні 2023 року.

 

Читайте також