Одна з найбільших громад на Костопільщині готується до першої сесії

Вже після різдвяних свят Малолюбашанська ОТГ проведе свою першу сесію. Про це представники громади повідомили фахівців з питань децентралізації.

Консультанти Проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (USAID) Рівненського РВ АМУ надали розширену консультацію представникам нової громади. Консультант з юридичних питань Василь Курилас розповів, коли і за яких умов призначається перша сесія і з чого її починати. Порадив звернути увагу на перші рішення з набуття повноважень, реорганізації, формування штатного розпису та структури селищної ради. Консультант нагадав, які комісії варто створити, як обрати секретаря ради та які необхідно прийняти реєстраційні документи.

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер наголосила, щоб штат громади не роздували і одразу почали планувати видатки та надходження до бюджету. Обов’язково потрібно з’ясувати, які є підприємства на території громади, аби розуміти повну картину надходжень. Обов’язково розпочати процес передачі майна на баланс громади, також прийняти рішення про реорганізацію суміжних рад та створення нових виконавчих органів. А вже згодом братися за реєстрацію комунальних закладів, закладів освіти та охорони здоров’я.

Нагадаємо, Малолюбашанська ОТГ – по площі одна з найбільших громад Костопільського району. Нещодавно там відбулися вибори, за результатами яких головою громади обрано Віктора Талащука.

Читайте також