Острозький замок - унікальна пам’ятка оборонної архітектури середньовічної Волині (ФОТО)

Фото - Стежками України

Журналісти телеканалу "Рівне1" відвідали Острозький замок та поділилися фото. Унікальна пам’ятка оборонної архітектури середньовічної Волині розташована в південно-східній частині Замкової гори на її крутому схилі. 

Ядро споруди – донжон – був споруджений у другій половині ХІV столітті - це найдавніша кам'яна споруда Замкової гори. 

Замок дуже багатий на історію та безліч легенд. Особливе місце в історію замку посідає чорна княгиня - Гальшка Острозька, яка в юні роки стала вдовою і життя своє завершила самогубством. 

Нині у Вежі Мурованій розміщений краєзнавчий музей з експозиціями та музейними колекціями археології, іконопису, живопису, скульптури, кераміки, зброї, посуду, інших пам'яток історії доби князів Острозьких. 








Дуже захоплюють музейні колекції. Біля них можна втратити лік часу. Адже хочеться старовинні знахідки роздивитися до маленьких деталей. 

















На окрему увагу заслуговують скульптури, які знаходяться на другому поверсі замку. Їх не дуже багато, але кожна з них неймовірно гарна. 





Також на території замку можна потрапити до Богоявленського собору-фортеці, який був збудований в XV-XVI столітті. Щонеділі вранці тут відбуваються богослужіння. 


І звичайно спочатку надбрамна вежа, а згодом дзвіниця знаходиться при вході/виході на територію історичного комплексу. 

Читайте також