Патрульні Рівненщини перевищення швидкості фіксуватимуть лазерним пристроєм (ФОТО)

Відсьогодні в Рівненській області патрульні поліцейські почали використовувати пристрої для вимірювання швидкості TruCam.

"Неодноразово було анонсовано керівництвом Міністерства внутрішніх справ, керівництвом Нацполіції та відповідно департаментом Патрульної поліції про прилади, які будуть фіксувати порушення швидкісного режиму  в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, а саме - лазерний вимірювальний прилад швидкості TruCAM. Дані прилади пройшли перевірку законодавчого регулювального засобу вимірювальної техніки, є відповідні свідоцтва.

Наше управління, за дорученням керівництва департаменту Патрульної поліції, вивчило усі місця концентрації дорожньо-транспортних пригод. Усі ці місця будуть визначені відповідними табличками 5-70 додатку ПДР України про попередження фото- та відеофіксації та фіксації швидкісного режиму зафіксованого не в автоматичному режимі згідно інструкції 13.95, а також згідно статті 151, будь-який водій одразу ж буде ознайомлений з доказами порушення ним швидкісного режиму, що безпосередньо карається статтею 122 кодексу України "Про адміністративні правопорушення" розділом 12 правил дорожнього руху України, - розповів заступник начальника Управління патрульної поліції у Рівненській області Андріан Горбачевський. 

Відтак, за порушення швидкісного режиму на понад 20 км - штраф 255 грн, на понад 50 км - 510 грн. Поки що поцілейські працюватимуть у превентивному режимі, тобто, попереджуватимуть водіїв, що ведеться фотофіксація для того, щоб керманичі звикли. Усі патрульні поліцейські вже пройшли відповідні навчання щодо роботи з лазерним вимірювальним приладом швидкості TruCAM. 

"Будь-яке втручання поліцейського до приладу практично унеможливлюється. Були здійснені відповідні навчання поліцейських, надано певні інструкції та пояснення працівникам інформаційних технологій, які безпосередньо, будуть здійснювати перекидання даних відео з фіксацією відображення порушень. Тобто відео з флеш-носія буде відвантажуватися на захищений комп'ютер і ми кожного місяця і після кожної зміни будемо здійснювати відповідні звірки.В даному приладі поліцейський вказує своє прізвище. Також поліцейський вводить номер свого нагрудного житон", - додав Горбачевський. 

Місця найбільшої концентрації  ДТП: Біла Криниця, Горбаків, Птича, М-22 Рівне-Луцьк, М-25 Рівне-Сарни-Староконстянтинів, Київ-Ковель, Київ-Чоп. У місцях фіксації порушень швидкісного режиму перебуватимуть службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору. На місці події керманич, порушення якого зафіксували, матиме змогу попередньо переглянути результати, які показав радар.

Після того, як почнуть складати адмінматеріали через порушення швидкості, які зафіксують на TruCAM, додаватиметься також і роздруківка. Пристрій чітко фіксує марку авто, державний номерний знак і водія. Також показано швидкість, з якою рухався транспортний засіб. Пристрій починає фіксувати на відстані 1200 метрів. 

Наші журналісти мали змогу побачити прилад у дії. Відтак, деякі водії призупинялися, коли бачили поліцейських, але були й порушники. 

Як тільки з'являться відповідні знаки, в Рівному також зможуть фіксувати перевищення швидкості за допомогою TruCAM. 

 

Читайте також