Патрульні Рівненщини прозвітували за два роки (ІНФОГРАФІКА)

19 квітня 2016 року, 193 патрульних прийняли присягу в Рівному. Тоді, як і зараз, їх середній вік складав 25 років.  Однак, з 5 грудня 2017 року патрульну поліцію Рівного переформатували в патрульну поліцію Рівненській області. Станом на 1 квітня цього року, кількість патрульних поліцейських Рівненщини сягає 531 працівник.

У минулому році до патрульної поліції з цивільної молоді відібрали 255 осіб із 854 бажаючих. Вони успішно пройшли навчання та склали Присягу. Нині ще 17 майбутніх патрульних проходять навчання в Національній академії внутрішніх справ.  До того ж, серед особового складу є 65 учасників АТО.

За два роки діяльності, патрульні зафіксували 103 519 викликів, самостійно створили 33 829 завдань. Середній час реагування екіпажу патрульних – близько 7 хвилин. 

Відповідно до даних, які надала Патрульна поліція, найбільше адміністративних порушень склали за статтями:

Створили також окремий підрозділ оперативного реагування «штормовиків».

«Хлопці беруть на себе більшу відповідальність на серйозніших викликах і працюють по охороні громадського порядку – ТОР. Там зараз є 16 працівників з числа патрульних поліцейських, які пройшли спеціальну підготовку. Вони постійно бувають у відрядженнях по всій Україні, а не тільки в Рівному. Надалі їх штат буде збільшуватися і ми можемо говорити про те, що ми ще більше забезпечені силовою підтримкою», - розповів начальник управління патрульної поліції в Рівненській області Сергій Мерчук

Крім того, командир батальйону УПП у Рівненській області Андрій Лісінчук зазначив, що в патрульних достатньо транспортних засобів для забезпечення публічної громадської безпеки та дорожнього руху.

За два роки на Рівненщині трапилося 21 ДТП за участі автомобілів патрульної поліції. 4 з них – з вини поліцейських.

 

Читайте також